Belgien arrangerar nästa International Meeting på Mercure Kikuoka Golf Club i Luxemburg den 17-21 maj 2018.

imgres-1imgres-2

Mellanårsgolf i Frankrike, 2017

Fransmännen arrangerade Mellanårsgolf på Château de Taulane, ovanför Grasse, 24-28 maj.

Vilket underbart ställe! Om ni har möjlighet bör ni absolut ta vägarna förbi någon gång! En fantastisk natur, fält och hagar och tallskog på en platå på 1100 meters höjd, omgiven av bergstoppar åt alla håll. Där ligger en välskött lagom svår och väldigt varierande golfbana mellan tallarna, med underbar utsikt från alla hål.

Hotellet är en fransk herrgård med tillbyggnader i provençalsk stil och personalen charmerande.

Om man på dessa omgivningar och miljö lägger till ett in i minsta detalj mycket välplanerat golfarrangemang, så har man Mellanårsgolfen 2017! Deltagarna hade bara att njuta.

Tyvärr bidrog Belgien bara med 4 spelare, vilket innebar att vi inte ens var tillräckligt många för att bilda ett lag. Trots att vi lånade 2 holländare lyckades vi inte kvalificera oss för matchspel. Nationstävlingen slutade med en final mellan värdlandet Frankrike och Schweiz, vilken Schweizarna vann. Grattis till Schweiz!

Ett ytterligare grattis till Cecilia Block från UK som lyckades med ett hole-in-one på hål 17!

Stort tack till fransmännen för deras detaljrika planering och perfekta utförande! Vi kom tillbaka lyckliga av alla upplevelser.

photo kopiaphoto Taulane1 Taulane7 Taulane4 Taulane3

International Meeting 2016 på Irland

Royal Swedish Golf Society stod som arrangör för årets International Meeting. Drygt 100 personer sammanstrålade på Druids Glen Resort, 35 km söder om Dublin, varav 10 “belgare”. I resväskan låg helisolerande regnplagg och ylletröjor, men på banan syntes inget av detta; vädret var strålande! Sol, inte en droppe regn och knappast någon vind. Allt upplagt för den bästa golf! För vissa…Belgarna var inte i toppform. Så pass att vi tyvärr inte ens kvalade in till matchspel för semifinal och final den sista dagen. Det var deppigt i leden när nyheten föll, men det blev snabbt glatt i baren igen med hopp om nya tag om 2 år!

I stället gick matcherna mellan UK – Spanien och Schweiz – Frankrike.  Efter det gick match om tredje plats mellan Spanien och Frankrike, och Spanien utgick som segrare. Den stora finalen om London Challenge Cup gick mellan Schweiz och UK, och det var ett överlyckligt schweiziskt lag som fick resa hem med pokalen! Grattis!

Banorna var fantastiska. Bäst var den ursprungliga Glen banan; en vacker och prunkande parkbana med vattenfall och stenanläggningar. Banan Heath, med ständig utsikt över havet, kändes mer som Ankeborg första gången. Redan andra gången förstod man dock bättre hur svårigheterna kunde hanteras. (Greenerna förblev dock svårlästa och allmänt omöjliga!) Svåra, trixiga banor, men spektakulära och synnerligen välskötta.

Även hotellet med stora rum och mycket vänlig personal fick idel beröm.

Ett stort tack till RSGS för detta fina arrangemang, och väl mött om två år för nya tävlingar under Belgiens ledning, på ännu okänd ort.

Däremellan träffas vi i Frankrike för Mellanårsgolf, på Château de Taulane 24-28 maj 2017.

Druids Glenphoto 5photo 6 copiephoto 4

Druids Heathphoto 3photo 1

 

 

International Meeting 2015 i Nederländerna

Mellanårsgolf

2014:

International Meeting

på Château des Vigiers, Frankrike

Arrangör: Belgien

Vi belgare stod som arrangörer för årets International Meeting. Platsen i Frankrike valdes för att kunna förena golfbanor, hotell och restauranger på ett och samma område.

Ett hundratal golfare (och några nongolfers) från Belgien ( 19 st), England (24 st), Schweiz (13 st), Spanien (16 st), Tyskland (10 st) och Frankrike (13 st) samlades under 4 dagar i maj. Nordea Luxemburg var vår huvudsponsor, och 4 personer därifrån deltog också.

Vistelsen var på det hela taget väldigt lyckad även om vädret inte var så vackert som man hade kunnat förvänta sig under slutet av maj i södra Frankrike. Banorna var i mycket gott skick och tävlingsandan stod på topp.

Belgien lyckades tyvärr inte ta hem den ärofulla London Challenge Cup, det gjorde det spanska laget.

För övriga resultat, se under tab resultat ovan.

 

2013:

Mellanårsgolf

Arrangör Schweiz

 

2012:

International Meeting

Carnoustie, arrangör Storbritannien

100-års jubileum för värd föreningen RSGS

Spanien tog hem London Challenge Cup.UK kom på andra plats. Belgien och Schweiz delade tredje plats.  Se under resultat.

 

2011:

Mellanårsgolf

Arrangör Tyskland

 

2010:

International Meeting

Spa, arrangör Belgien

Belgien vann London Challenge cup!

Se under resultat.

 

2009:

Mellanårsgolf

Arrangör Spanien på Almenara GC, Costa del Sol

 

2008:

International Meeting

Birmingham, Forest of Arden GC

Arrangör: Storbritannien

 

2007:

Mellanårsgolf

Arrangör Schweiz, i Evian

 

2006:

International Meeting

Arrangör Belgien på Golf de Pierpont

 

2005:

Mellanårsgolf

Arrangör Frankrike, på Côte d’Azur

 

2004:

International Meeting

Arrangör Storbritannien;  Islay, Skottland

 

2003:

Mellanårsgolf

Tyskland

 

2002:

International Meeting

Arrangör Belgien, på Golf de Pierpont

England vann London Challenge pokalen, tvåa kom Schweiz.