Ryder Cup – Resultat

Ryder Cup 21 oktober 2023

På Golf de Louvain La Neuve spelades årets upplaga av GCS Ryder Cup. 9 hål Foursome, sen 9 hål bästboll, lunch och därefter singelmatcher. Det “stora” Ryder Cup spelades i Rom i +28 och strålande sol, Belgiska väderleken bjöd på  sol, regn och blåst (18m/s) vilket var mycket mer utmanande!
I år ställdes det svenska laget mot ett kombinerat Danskt/Finskt motståndarlag.
Tillslut vann det mixade laget DK/FI rättvist med scoren 7.5-4.5, där dansken Michel tog hem hela 3p. Stor respekt!
Mest respekt har vi till alla att vi kan träffas o ha kul i dessa tuffa tider (extra tack till restaurangen som bjöd på dricka som en gest efter veckans händelser mot svenska fotbolls-supportrar 🙏🇸🇪)
Ryder Cup segrare 2023

 

Försnack på första tee

Taktik snack?
Eftersnack ?

Ryder Cup 10 oktober 2021

Sverige vann Ryder Cup! 

Inspirerade av Ryder Cup på Whistling Straits utmanade vi våra danska golfvänner i egen Ryder Cup den 10 oktober, en tävling som vi senast spelade 2016. 

Åtta spelare i respektive lag slöt upp på ett höstsoligt Golf de Louvain-la-Neuve för att spela nio hål foursome, nio hål bästboll samt nio hål singelmatcher.  

Foursome slutade helt jämnt med två segrar för vardera laget och 2-2 i poäng. Bästboll var ett format som passade svenskarna alldeles utmärkt. Vi vann alla matcherna och knep 4 poäng. Efter 18 hål samlades spelarna från båda lagen för en trevlig och stärkande lunch. 

Med gott självförtroende tog vi oss an eftermiddagens avslutande åtta singelmatcher som slutade med tre danska och fem svenska segrar. Därmed vann Golf Club Suédois en övertygande seger med den slutliga poängställningen 11-5. 

Spelformatet var mycket uppskattat av alla deltagare och med ambitionen att Ryder Cup ska bli en årlig batalj, inbjöds danskarna att arrangera tävlingen 2022. 

Ett stort tack till alla danska och svenska spelare för en riktigt trevlig dag och bra spel! 

Det segrande svenska laget
Tee 1 i arla morgonstund
Elina o Mikael på golfljugarbänken
Jan-Olof & Nils-Bertil på banan

Snyggt Mikael!
Lars-Ove summerar ställningen efter 18 hål

Ryder Cup 24 september 2016

GCS tog upp en gammal tävling igen och inbjöd danskarna till en Ryder Cup på lokal nivå. Vi möttes i två lag om sex personer på Golf de Falnuée. Dagen var först lite mulen, men ändå varm – egentligen var det helt perfekt golfväder. Och Falnuées bana var torr och fin, bollarna rullade mer än någonsin.

Vi inledde med Foursome, vilket uppenbarligen inte riktigt var svenskarnas grej; danskarna vann med 2,5 matcher mot en halv. Därefter bytte vi motspelarlag och gav oss in på bästboll och då vann svenskarna alla tre matcher. Under lunchen därefter var stämningen hög och spänningen hade börjat stegra. Vi var rejält taggade inför de följande individuella matcherna. Danskarna tog de första tre matcherna, Sverige tog två. Den sista och avgörande matchen följdes av alla deltagarna på 9e och sista hål. Spänningen var total!

Det slutade med delning i matchen, och därmed också delning i Cupen!

19e (28e!) hål blev en uppsluppen och trevlig sammankomst, med mycket nöjda och upplivade deltagare som verkligen ser fram emot nästa års tävling.

Ett stort tack till alla både danska och svenska deltagare för en riktigt rolig dag och fint spel!

img_2788