Nordic Scramble Challenge Resultat

Nordic Scramble Challenge den 9 mars på Golf de Pierpont

Även i år blev det en vanlig Scrambletävling då vi var 10 anmälda spelare. Grand Pierpont var i fint skick och även vädret var på vår sida, om än med en tilltagande ostlig vind på eftermiddagen. Humöret på topp alltså, alla glada över att komma ur vintervilan och omsätta teori i praktik.

Redo för ny säsong: Johan, Bo och Patrik
Bo Dahlqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

Snyggt bunkerslag Patrik!
Stark GCS debut av Johan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Som så ofta i scramble, blev det en väldigt jämn historia. Segrade gjorde till slut duon Tomas Szmida och Peter Hultin med 71 slag netto (brutto 82).  Segern grundlades under första 9 med finfina 38 slag.

Grattis till segern Lag Hultin/Szmida!

Det var jämnt och hårt om andraplatsen, tack vare lägre handicap togs den av Magnus Larsson och Bo Åmell  (72 / 81).  Trea blev Hans Iredahl och Jan Nielsen (72 / 82).

Andra plats Lag Larsson / Åmell

Netto/Brutto resultaten blev enligt följande:

 1. Szmida / Hultin 71/ 82
 2. Larsson / Åmell  72 / 81
 3. Iredahl / Nielsen 72 / 82
 4. Garellick / Ström 74 / 85
 5. Lindgren / Dahlqvist 76 / 83

Vi hade också nearest-to-pin tävling på hål 15 och där var Patrik Lindgren närmast med 4,87 meter från flaggan.

Patrik Lindgren var närmast flagg på 15

Nordic Scramble Challenge den 26 mars på Golf Château de la Tournette (American)

Med tanke på antalet anmälda spelare beslutade tävlingsledningen att istället för tremannalag spela en  vanlig Scrambletävling, slaggolf.

Vi var 10 spelare i 5 lag som mötte upp på La Tournette denna regniga söndag eftermiddag, En minst sagt utmanade dag på golfbanan, blött och lerigt. Humöret var dock trots det på topp men alla tyckte det var skönt att komma in i klubbhuset efter fullgjort dagsverke.

Bäst av alla att mästra väderleken och underlaget var duon Rasmus Bäckström och Jesper Frederiksen som kom in på fina 68 slag netto (brutto 74). Mycket bra spelat på både fairway och på greenerna!!.  Bakom vinnarna  var det mycket jämnt med 3 lag på 75 slag netto och ett lag på 76 netto. Lägre hcp gav utslag och andra plats togs av John Kostet / Niels Bertil Rasmussen (75 / 84) före Hans Iredahl / Tomas Szmida (75 / 85).

Välförtjänt seger för Rasmus Bäckström och Jesper Frederiksen

Netto/Brutto resultaten blev enligt följande:

 1. Bäckström / Frederiksen 68 / 74
 2. Kostet / Rasmussen  75 / 84
 3. Iredahl / Szmida 75 / 85
 4. Jacob / Helen 75 / 87
 5. Roos / Rask  76 / 84

Vi hade också nearest-to-pin tävlingar på hål 7 och 16. Rasmus Bäckström var närmast på hål 7 och Tomas Szmida prickade green bäst på hål 16.

Vinnarparet Bäckström / Frederiksen på hål 5 (på green med ett fantastiskt andra slag ~200 meter)
Blöt Tomas Szmida

Nordic Scramble Challenge den 29 maj, 2022 på Golf de Louvain-la-Neuve

Paraplyet åkte upp och ner denna söndag när vi spelade Nordic Scramble Challenge för endast andra gången och återigen på Golf de Louvain-la-Neuve. Mestadels var det dock torrt och det hördes många skratt utefter banan när tre olika former av scramble spelades.

Redan vid start hade de tre lagen fått sina namn: Super Swingers, Wedge Lovers och Quattro Stagioni skulle göra upp om titeln. Wedge Lovers öppnade starkt under de traditionella scramble hålen medan Super Swingers avslutade bättre när det spelades sämstboll med ett fritt kast vid varje hål. Det laget som bemästrade alla typer av scramble var Quattro Stagioni, som spelade banan på 73 slag och trots att de fick 10% tillägg för att de var fyra personer i laget (d.v.s. 80 slag), var de överlägsna och vann därmed den andra titeln av Nordic Scramble Challenge.

Vi hade också nearest-to-pin tävlingar på hål 7 och 14. Vår yngste deltagare Oliver Lazarotti var endast 101 cm från koppen på hål 14 medan ingen lyckades pricka green på hål 7.

Efteråt skålades det glatt på serveringen och många erfarenheter delades om taktik och reglerna. ”Fick inte en lagkamrat provkasta…?”, ”Oj, vi glömde att vi hade ett fritt kast på hål 14”, o.s.v. Det enades dock om att det var en riktigt rolig dag.

 1. Quattro Stagioni: Nicklas Lindström (kapten), Hans Iredahl, Jesper Frederiksen, Claus Bergman – 73 slag + 10% = 80 slag
 2. Super Swingers: Henrik Lazarotti (kapten), Dan Garellick, Bo Dahlkvist – 85 slag
 3. Wedge Lovers: Anders Wahlberg (kapten), Oliver Lazarotti, Agneta Iredahl – 86 slag
Årets segrande lag Quattro Stagioni (Hans, Jesper, Nicklas och Claus)
Super Swingers på 2:a plats (Henrik , Bo och Dan)
Tredje plats Wedge Lovers (Oliver, Anders och Agneta)

Närmast hål på hål 14: Oliver Lazarotti

Grattis Oliver, närmast på hål 14

Stort tack till alla deltagare och grundarna av denna tävlingsform.

Nordic Scramble Challenge 23 maj 2021 Golf de Louvain-La-Neuve

Vädret suveränt, stämningen innan start suverän, våra danska vänner var kanske gladast av oss alla, efter svenskskalpen de tagit under lördagens match i hockey-VM mot Sverige. De fyra tremanna lagen var redo att göra upp om den första titeln i Nordic Scramble Challenge under söndagen den 23 maj på Golf de Louvain-La-Neuve.
De var ju ingen vanlig Scramble tävling, med vår egen tvist så blandades tre varianter av Scramble i den här tävlingen, ”Traditionell Scramble” (hål 1-6), ”Folkebo Scramble” (hål 7-12) och vår alldeles speciella ”Sämstboll Scramble” de avslutande 6 hålen. Dessutom spelades den i form av en Scratchtävling, det vill säga den lägsta bruttoscoren vinner.
Ja det var många glada miner och skratt som delades på Louvain-La-Neuve uteservering, under tiden vi summerade lagens insatser.
Brutto resultaten blev följande:
1. Lag Lars-Ove – ”Occasional Shankers” med 75 slag.
2. Lag Marcus – 79 slag
3. Lag Niclas – ”Drivers” 81 slag
4. Lag Stefan – 85 slag
– Närmast hål på hål nr 7: Jesper Frederiksen
– Närmast hål på hål nr 14: Hannu Loven
Vi gratulerar lag Lars-Ove med Hannu Loven och Marko Heinonen till det fina resultatet.
Vi tackar speciellt arrangörerna Niclas och Stefan (GCS kaptener) för den roliga och trevliga tävlingen, och till de som sponsrade de fina priserna.