Nordic Scramble Challenge Resultat

Nordic Scramble Challenge den 29 maj, 2022 på Golf de Louvain-la-Neuve

Paraplyet åkte upp och ner denna söndag när vi spelade Nordic Scramble Challenge för endast andra gången och återigen på Golf de Louvain-la-Neuve. Mestadels var det dock torrt och det hördes många skratt utefter banan när tre olika former av scramble spelades.

Redan vid start hade de tre lagen fått sina namn: Super Swingers, Wedge Lovers och Quattro Stagioni skulle göra upp om titeln. Wedge Lovers öppnade starkt under de traditionella scramble hålen medan Super Swingers avslutade bättre när det spelades sämstboll med ett fritt kast vid varje hål. Det laget som bemästrade alla typer av scramble var Quattro Stagioni, som spelade banan på 73 slag och trots att de fick 10% tillägg för att de var fyra personer i laget (d.v.s. 80 slag), var de överlägsna och vann därmed den andra titeln av Nordic Scramble Challenge.

Vi hade också nearest-to-pin tävlingar på hål 7 och 14. Vår yngste deltagare Oliver Lazarotti var endast 101 cm från koppen på hål 14 medan ingen lyckades pricka green på hål 7.

Efteråt skålades det glatt på serveringen och många erfarenheter delades om taktik och reglerna. ”Fick inte en lagkamrat provkasta…?”, ”Oj, vi glömde att vi hade ett fritt kast på hål 14”, o.s.v. Det enades dock om att det var en riktigt rolig dag.

  1. Quattro Stagioni: Nicklas Lindström (kapten), Hans Iredahl, Jesper Frederiksen, Claus Bergman – 73 slag + 10% = 80 slag
  2. Super Swingers: Henrik Lazarotti (kapten), Dan Garellick, Bo Dahlkvist – 85 slag
  3. Wedge Lovers: Anders Wahlberg (kapten), Oliver Lazarotti, Agneta Iredahl – 86 slag
Årets segrande lag Quattro Stagioni (Hans, Jesper, Nicklas och Claus)
Super Swingers på 2:a plats (Henrik , Bo och Dan)
Tredje plats Wedge Lovers (Oliver, Anders och Agneta)

Närmast hål på hål 14: Oliver Lazarotti

Grattis Oliver, närmast på hål 14

Stort tack till alla deltagare och grundarna av denna tävlingsform.

Nordic Scramble Challenge 23 maj 2021 Golf de Louvain-La-Neuve

Vädret suveränt, stämningen innan start suverän, våra danska vänner var kanske gladast av oss alla, efter svenskskalpen de tagit under lördagens match i hockey-VM mot Sverige. De fyra tremanna lagen var redo att göra upp om den första titeln i Nordic Scramble Challenge under söndagen den 23 maj på Golf de Louvain-La-Neuve.
De var ju ingen vanlig Scramble tävling, med vår egen tvist så blandades tre varianter av Scramble i den här tävlingen, ”Traditionell Scramble” (hål 1-6), ”Folkebo Scramble” (hål 7-12) och vår alldeles speciella ”Sämstboll Scramble” de avslutande 6 hålen. Dessutom spelades den i form av en Scratchtävling, det vill säga den lägsta bruttoscoren vinner.
Ja det var många glada miner och skratt som delades på Louvain-La-Neuve uteservering, under tiden vi summerade lagens insatser.
Brutto resultaten blev följande:
1. Lag Lars-Ove – ”Occasional Shankers” med 75 slag.
2. Lag Marcus – 79 slag
3. Lag Niclas – ”Drivers” 81 slag
4. Lag Stefan – 85 slag
– Närmast hål på hål nr 7: Jesper Frederiksen
– Närmast hål på hål nr 14: Hannu Loven
Vi gratulerar lag Lars-Ove med Hannu Loven och Marko Heinonen till det fina resultatet.
Vi tackar speciellt arrangörerna Niclas och Stefan (GCS kaptener) för den roliga och trevliga tävlingen, och till de som sponsrade de fina priserna.