Nordic Matchplay 2019

Sverige klar vinnare av Nordic Team Match play Championship 2019 – tog tillbaka pokalen efter 11 år!

Söndagen den 2 juni 2019, strålande solsken 29 grader varmt och blåsigt. Vi samlades i klubbhuset 13:45 för ett sista pepptalk, alla dök upp i tid.

Finnarna hälsade oss alla välkomna. Finland arrangerade och bjöd in till årets Matchtävling på Golf de Rigenée – mellan Sverige, Danmark och Finland – eftersom traditionen säger att det lag som vinner är det lag som arrangerar tävlingen året därpå.

Sakhari Lohi, Finlands kapten, hade organiserat allting mycket bra. Vi fick alla färdigskrivna scorekort, med slagen noterade för var och en –  vilket underlättade mycket för de flesta – och en uppdatering av reglerna inför dagens matchspel.

De första sex lagen startade i enlighet med tidigare utsänd startlista. Boll 7 och 8:a,”reserverna”, slogs ihop till en fyrboll (då en av reserverna inte kom) och de spelade en poängbogey i stället, med en flaska vin som första pris. Finland plockade hem flaskan med en bättre score på de sista nio.

I Matchplayen var det spännande in i det sista. Det stod 1-1-1 mellan länderna. Men vi lyckades till slut ta hem storvinsten med god marginal eftersom våra tre sista svenska spelare vann sina matcher. Det blev en totalseger i NTMP 2019 med slutsiffrorna SWE – 4 segrar  FIN -1 seger DNK -1 seger . Bucklan bärgades hem till Sverige – vilket inte hade skett sedan 2008! Inte undra på att stämningen var på topp när bucklan lämnades över!

Stort grattis till vårt svenska lag, som bestod av Adrian Cunningham, Henrik Huitfeldt, Dan Garellick, Anders Emanuel, David Daoudy och Jan-Olof Wahlgren.

Ett speciellt tack till Finland som stod för en mycket väl arrangerad tävling, och tack alla Ni andra för en jättetrevlig och spännande dag på Rigenée, bra jobbat och vi ser redan fram emot att arrangera tävlingen nästa år!!

/Kapten

En glad kapten!