Nordic Matchplay 2015

Söndagen den 25 oktober stod alla redo för ytterligare en nordisk kamp. Väderdiagnoserna hade pratat om sol, men dessvärre visade den sig aldrig. I stället blev det en mulen dag på La Tournettes engelska bana, dock utan vind och utan kyla.

6-mannalag från Sverige, Finland, Danmark och Island ställde upp för att spela match i form av Köpenhamnare i 3-bollar. De deltagande svenskarna var Marcus Gustavsson, Anders Börjesson, Nicklas Lindström, Christian Annergren, Ulf Jonsson och Marc Mispelaere. I brist på egna deltagare fick det isländska laget hjälp av en dansk reserv och GCS’ ordförande. Det ledde dock inte till någon isländsk vinst, utan det var Sverige och Finland som när alla hade kommit in stod lika i antal vunna matcher, 3 st var.

Det blev playoff. Anders Börjesson fick ge sig ut på första hålet igen och kämpa mot Finlands äss, Jonathan Store, klubbmästaren på Tournette. Anders gjorde riktigt bra ifrån sig, men par räckte inte mot Jonathan som slog till med birdie. Finland behöll pokalen ytterligare ett år.

Tack till alla deltagare, ni kämpade väl! Ny satsning nästa år!