Nordic Cup 2019

Nordic Cup 2019

Den 7:e september var det dags att spela Nordic Cup 2019! Danskarna arrangerade tävlingen även detta år (vinnaren gör det).

Anmälningarna till tävlingen var ganska skral under lång tid, vi lyckades till slut bli sex svenskar i vårt tiomanna lag och fick därför låna fyra tappra danskar (som borde borga för bra scorer…).

Vädret spåddes under veckan att vara ihållande regn under dagen, men tji fick vädergudarna. Strålande sol och 23 grader varmt var det som mötte oss ute på L’Empereur den 7 september 2019. Vi var 30 golfare, uppdelade i tre lag, Danmark, Sverige och Finland med inslag av norrmän i lag Finland.

Det var ju även deltävlingar i tävlingen; longest drive på 4:e hålet, närmast hål på två slag på hål nummer 10 samt närmast hål på korthålet nr 17. Undertecknad vet att vi tog hem minst en av dessa deltävlingar för lag Sveriges räkning.

Efter en mycket trevlig 18 håls runda summerades resultaten ihop. Ett stort GRATTIS till Danmark, ni gjorde det igen, bra kämpat!!

I det svenska laget tog vi hem två priser; Longest Drive på hål 4 av Stefan Abrahamsson och Adrian Cunningham som 3:e bästa score under dagen.

Vi tackar danskarna för en mycket välordnad och trevlig tävling och ser fram emot detta även nästa år!!