Nordic Cup 2016

Nordic Cup 2016

Den 17 september var det dags för årets Nordic Cup på l’Empereur. Anmälningarna från svenskarna kom endast upp i 12 st i år, så vi fick nöja oss med ett enda lag. Detsamma gällde övriga deltagande länder, dvs Danmark, som var arrangör som vanligt, samt Finland. 53 deltagare stod på startfältet.

Dagen var något mulen men varm – faktiskt ett ganska perfekt golfväder. Banan var i fint skick med snabba greener till följd av den långa torkan och hettan som har varit, och regnet dagen före till trots.

Men vi svenskar fick lämna tillbaka pokalen, som åter igen hamnade hos danskarna. (Med tanke på att de nu har bestämt att det vinnande landet ska stå för arrangemangen året därpå kände vissa av oss ändå en svag lättnad!) Scorerna (för 8 räknade scorer i Stableford utav 10 lagdeltagare) blev 275 för Danmark, 265 för Sverige och 250 för Finland.

Sverige kunde dock stoltsa med att ha dagens bästa bruttoscore för damerna, Zara Hallenborg som kom in på 85 slag. Grattis Zara! Bästa manliga bruttoscore togs hem av 14-årige Samuel Jensen från Danmark som med hcp 8,9 kom in på imponerande 75 slag! Grattis Samuel!

Poängmässigt var Leif Hansson den bäste svensken med 37 poäng. Grattis Leif!

Dagen avslutades med en mycket gemytlig prisutdelning i solen på L’Empereurs terrass. Tack till danskarna för ytterligare ett fint arrangemang, och grattis till segern!