Nordic Cup 2023

Finland vann Nordic Cup 2023

Nordic Cup avgjordes på Golf du Chateau de la Bawette söndagen den 10 september 2023 med lag från Sverige, Danmark och Finland.  Danmark  var regerande mästare och det blev en oerhört rafflande tillställning i 2023 års mycket varma och backiga upplaga av Nordic Cup.  Det mycket varma vädret märktes på många scorer, vi var glada att ta oss runt…
De första spelarna kunde svalka sig länge i skuggan på hål 19. När alla var klara dröjde det dock ännu längre tills vi hade resultat. Varför? Efter mycket omräkning och dubbelkoll var Danmark 3:a, men det var oavgjort om vinsten!! Det samlade kollektiva minnet var helt säker på att det aldrig hänt förut.
Hur göra? Efter kreativa förslag och diskussion bestämdes att räkna sammanlagd hcp på de 8 spelare vars score räknats för varje lag. Lägst vinner, likt individuell stableford. Med ynka 2,3 i skillnad vann Finland. 🇫🇮 🏆 Stort grattis!

Individuellt tävlade vi i två klasser – lägre/högre hcp – samt nearest pin på två hål, samt nearest pin på två slag på ett hål.

Resultat lägre hcp (0-18,4):

1. Saila Dahl (FI) 36p
2. Marko Heinonen (FI)  34p
3. Susanne Klausen (DK) 32p
  1:a plats i A-klassen till Saila
Marko tog hem 2:a platsen
Susanne 3:a
Resultat högre hcp (18,5-36):
1. Sören Rugaard (DK) 36p
2. Claus Bergman (DK) 29p
3. Sten Dyrmose (DK) 28p

1:a i B-klassen Sören Rugaard
Danske kaptenen Claus kom 2:a

 

Inga pallplacerigar för de svenska spelarna således men vi noterar att Sverige kammade hem alla(!) specialpriser, genom Patrik Lindgren, Magnus Larsson och Jonas Granberg.
Vi tackar Danmark som ordnat – “everything went perfectly”, såklart! 😀
Vi ses snart igen, redan på lördag 16 sept är det KM (36 el. 18 hål, välj själv) på Falnuée!