Nordic Scramble Challenge 2022

Nordic Scramble Challenge den 29 maj, 2022 på Golf de Louvain-la-Neuve

Paraplyet åkte upp och ner denna söndag när vi spelade Nordic Scramble Challenge för endast andra gången och återigen på Golf de Louvain-la-Neuve. Mestadels var det dock torrt och det hördes många skratt utefter banan när tre olika former av scramble spelades.

Redan vid start hade de tre lagen fått sina namn: Super Swingers, Wedge Lovers och Quattro Stagioni skulle göra upp om titeln. Wedge Lovers öppnade starkt under de traditionella scramble hålen medan Super Swingers avslutade bättre när det spelades sämstboll med ett fritt kast vid varje hål. Det laget som bemästrade alla typer av scramble var Quattro Stagioni, som spelade banan på 73 slag och trots att de fick 10% tillägg för att de var fyra personer i laget (d.v.s. 80 slag), var de överlägsna och vann därmed den andra titeln av Nordic Scramble Challenge.

Vi hade också nearest-to-pin tävlingar på hål 7 och 14. Vår yngste deltagare Oliver Lazarotti var endast 101 cm från koppen på hål 14 medan ingen lyckades pricka green på hål 7.

Efteråt skålades det glatt på serveringen och många erfarenheter delades om taktik och reglerna. ”Fick inte en lagkamrat provkasta…?”, ”Oj, vi glömde att vi hade ett fritt kast på hål 14”, o.s.v. Det enades dock om att det var en riktigt rolig dag.

  1. Quattro Stagioni: Nicklas Lindström (kapten), Hans Iredahl, Jesper Frederiksen, Claus Bergman – 73 slag + 10% = 80 slag
  2. Super Swingers: Henrik Lazarotti (kapten), Dan Garellick, Bo Dahlkvist – 85 slag
  3. Wedge Lovers: Anders Wahlberg (kapten), Oliver Lazarotti, Agneta Iredahl – 86 slag
Årets segrare lag Quattro Stagioni (Hans, Jesper, Nicklas och Claus)
Super Swingers på 2:a plats (Henrik , Bo och Dan)
Tredje plats Wedge Lovers (Oliver, Anders och Agneta)

Närmast hål på hål 14: Oliver Lazarotti

Grattis Oliver, närmast på hål 14

Stort tack till alla deltagare och grundarna av denna tävlingsform.